Hello world!

Jag tror Hello world får stå kvar, det känns passande:) Finns det inga emoticons på den här mojjen?

Det kanske går att fixa, jag har blivit emoticonberoende…typ. Svårt att skriva brev utan att rita smileys och andra gummor, blommor mm, ni förstår… Det här är mitt första blogginlägg, nånsin, för att vara näst intill dator-illitterat går det ju ganska bra, hahaha:) Tur att Anders/brorsan kan sånt här, det känns tryggt.

Till saken: Gjorde två sorters tvål idag, Woodstock med Myrrapulver, Sandelträpulver och kokosmjölk, röd och gul lera hoppas jag ska sätta lite fart på färgerna. Syntetisk doft och ej eko än så länge, vissa dofter är helt enkelt för svåra eller för dyra eller sällsynta/utrotningshotade för att kunna använda i tvål. Det går åt ganska mycket eterisk olja eller doftolja för att doftsätta en tvål så att den håller i ett år eller mer i bästa fall.

Satt en bra stund i solen på terassen och latade mig innan jag tog tag i nästa offer, Avocado SPA, my favourite, everybodys favourite… Det är Citronmyrtenet som lockar, en eterisk olja från Australien som innehåller en rejäl dos Citral, ett doftämne som har ryktet om sig att dofta mer Citron än Citron. Citrusdofter är annars  en ganska ”lätta” dofter, en toppnot som är svår att förankra i tvål om man inte blandar i ett så kallat ”anchor”. En kraftigare doft som liksom binder de lättare doftmolekylerna, så att även dom stannar kvar och doftar lite längre än annars.

I Avocadotvålen som är ekologisk utom de eteriska oljorna, använder jag Patchouli som ankare och friskar upp doften med lite Grönmynta, eller Spearmint som det också heter. Kanelblad är liksom Citronmyrten bakteriehämmande och har en mild, varm kaneldoft utan att vara för stark som eterisk olja av kanelbark kan bli. Grön lera förstärker den gröna avocadonyansen och slingor av ekologisk mald Kanel från Sri Lanka ger liiiite skrubbeffekt, mmm…

Tur att jag satte på bastun innan, nu har jag ju varit duktig gris och gjort mitt allra första blogginlägg, hoppas bara jag kan posta det nu då, vi får se, tjingeling på ett tag:)))

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Annica olsson
  Annica olsson

  Hej Maria :) Va kul å se att du är i ditt rätta element :) med naturnära produkter, örter mm. Det är verkligen Du! Jag såg en bild av dej där du sitter bakom PerOlof (Pexo) i tidningen ”Västerut”. Jag sökte på nätet och hittade dej här :)
  Jag bor nuförtiden i Borglunda, utanför Stugun, och håller som bäst på att plugga till syrra… sent ska syndar´n vakna. Hur som helst så hoppas jag att du har de gott. Hör jättegärna av dej på min mail så kanske vi kan träffas nåt.
  Många kramar till dej :)
  /Annica Olsson

  1. Maria Östlund
   Maria Östlund

   Kul att ”se” dig igen Annica, long time no see:)
   Klart vi ska höras, nu är det julprylar för hela slanten men det lugnar väl ner sig nån gång, grattis till utbildningen!

Lämna ett svar