Mycket på gång nu…

Ny tvål på ingående!

Har just gjort första batchen av den nya hel-ekologiska sorten Flower Power, med Grön Mandarin, Ylang Ylang och Cederträ, doftar nästan precis som jag hade tänkt mig, blommigt med en fräsh grön överton och en syrlig, mjuk underton av Cedern, tur eller skicklighet? Kanske lite av båda:)

Ringblommorna blommar lite gul färg ut i tvålbasen men det betyder ju bara att de nyttiga karotenoiderna sprider sig, så den får godkänt. Kanske skulle man rentutav lägga blommorna i oljan i förväg så den gula färgen och godsakerna verkligen får en chans att sprida sig, hm??

Nästa sort blir Havsfruns tångtvål, gaah, det är alldeles för långt, jag kommer inte få plats på de nya etiketterna med det namnet. Måste hitta på ett nytt, uh va krångligt. Zeus kanske…

Har fått tag i en snubbe som kan gjuta mina nya tvålformar! Har försökt att gjuta egna silikonformar, det verkade lovande men dom blir så attans tunga. Ska man kunna handskas med dom med tvål och allt under flera år förhoppningsvis, så måste vikten ner, annars blir det nog ont i axlarna. Glasfiber-ytterformar med en silikonstrumpa inuti låter som en plan, hoppas att det funkar, håll tummarna!

Återvunna kartonger med ekotryck till ekotvålarna är på gång, måste bara få bror att hjälpa mig med tryckfilerna nästa helg. Har snackat med en reklammakare i byn om design till ställ för tvålaskarna också, så skönt att allt verkar komma ihop sig till slut, eller en bra början kanske:)

Nä nu är det dags att koka en kopp te och hit the sack, tunnbrödsbak tidigt imorgon bitti, nattinatti.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Lotta lagerlöf
  Lotta lagerlöf

  Hej, ser fram emot att titta på dina produkter. Fred och ljus från Lotta i Dalsland

 2. Maria Östlund
  Maria Östlund

  Tack Lotta, får inte klart det här under sommaren, det är bara att inse:)
  Kul att Du hittade hit!
  Ha det bra
  Maria

Lämna ett svar