Uppgraderad Morot & Ringblomsolja!

Har länge tänkt att jag borde uppdatera Morotsoljan. Den har ju varit med förut, men behövde lite mera swung tyckte jag. Oljor blir mer och mer populära som rengörande, närande och stärkande hudvård med renast möjliga ingredienser. Det nya receptet innehåller några spännande oljor som ännu inte är så vanliga. Oljedådra, Camelia sinensis är en mellanfet, näringstät olja med mycket Omega 3 och E-vitamin, man kan faktiskt till och med ta den som ett kosttillskott, för att få i sig de värdefulla Omega 3 fettsyrorna. Passionfruktsolja kommer från kärnorna av Passiflora incarnata, den är lätt, näringsrik och går snabbt in i huden.

Tillsammans med Karotin, Ringblomma, E-vitamin och andra ekologiska, kallpressade oljor, utgör de ett fuktbehållande, näringsrikt elixir som ger huden lite extra glow. 10-20 dr räcker för ansikte och dekolletage. Bäst på lätt fuktad hud fungerar genom att nära huden, öka blodcirkulationen och förhindra att din hud tappar fukt i onödan. Karotinet ger huden en fräsh lyster och förlänger intrycket av lätt solbränna på hösten. På våren hjälper det till att skydda din hud från solen. Ringblomman är sammandragande och ökar hudens egen läkförmåga.

MorotsOlja med Ringblomma är alltså en lätt tonande ansiktsolja med naturell doft och färg, för torr hud, mogen hy och blandhy. Oljan kan även användas för sminkborttagning eller som en porrengörande mask. Smörj och massera med lätt cirklande rörelser in 10-20 droppar olja, lägg en varmfuktig handduk över ansiktet i 5-10 min. Tvätta av oljan med tvål eller tvättcreme, lägg på några droppar ny olja, och om du sen vill, din vanliga ansiktscreme. Var försiktig med vita kläder tills oljan gått in.

Tidningen Sporthälsa.se skrev en artikel om ”Glow”, konsten att få hösttrött hy att skina som av inre ljus! Där är Morotsoljan med som featured produkt, nr 6 i listan, kul va!

https://www.sporthalsa.se/artiklar/saknar-du-hudens-glow-sa-behaller-du-din-lyster-i-vinter/

Lämna ett svar