Skära skära tvålen…

Nu börjar man ju piggna till efter vinterdvalan. Årets första ekotvål är gjord. Avocado-spa som alltid går åt fortast naturligtvis. Passade på att filma hur det ser ut när jag skär mina tvål-limpor!

 

Nu ska designen för nya grossistlådan skickas till tryck på ekotryckeriet i Estland. Den blev så himla bra, tusan tack Märit Jonsson-MJ Design för hjälpen, hade aldrig fått ihop det utan dig! Med fina huldran Linda Blomqvist på framsidan och tvålar som man kan plocka från äppelträden på sidorna:) Den kommer att innehålla 12 tvålar och är gjord som ett litet ställ som pryder sin plats på disken i butiker eller SPA/hotellfoajee´r. Tanken är att man kan ha en sort eller två, eller alla 6 sorterna eko-tvål blandat.

Har fått ett erbjudande att åka till Ghana i Juni för att lära ut tvåltillverkning, spännande! Nån typ av biståndsprojekt som bjuder in hantverkare och småproducenter för att lära ut saker som folk därnere kan försörja sig på. Exklusiva oljor har dom ju så det räcker och blir över. Både mitt fair trade sheasmör och ekologiska kakosmör kommer därifrån. Kanske man till och med hittar en alldeles egen leveratör av råvaror!  Rapporter följer så fort jag vet mera.

Testade att göra cremetvål igår. Det är en annan typ av tvål som man kokar. När den är färdig vispar man den, det blir precis som maräng-smet fast tvålig och härligt cremig. Den måste också mogna i några veckor innan man kan fortsätta jobba med den, men det ser lovande ut, svårt att låta bli att slicka på sleven. Den innehåller dessutom så mycket glycerin att den faktiskt smakar sött. Ja, vi tvålmakare smakar faktiskt på tvålen:) Inga jätttetuggor precis, men en tungspets mot en klick tvål talar om ifall tvålen är neutral och mild. Tungan är jättekänslig för PHvärden nämligen. Har förhoppningar att den ska gå att använda som bas till min gröna spascrub. Den metod jag använder nu innebär att jag smälter vanlig fast eko-tvål tillsammans med olja för att göra skrubb basen. Det blir alltså en arbetsbesparing att göra mjuk och cremig tvål som är mild och oljig redan från början! Experimenten fortskrider under våren:) Ha det bra i vårsolen!

 

Lämna ett svar